August
1914 udbrød første verdenskrig. Fra marts 1915 blev
det forbudt at indkøbe dansk byg til fremstilling af dansk
øl. Bryggerierne fik både i 1916 og -17 konfiskeret
byg, som istedet skulle bruges som såsæd og man måtte
"strække salget". Først i 1917-18 betød
restriktionerne en kraftig produktionsnedgang.
I 1917-18
fik bryggerierne at vide, at kun Pilsner måtte brygges og
det i en lettere kvalitet end førkrigspilsneren og med en
lavere alkoholstyrke: 3 vægt-%. Først i 1921-23 ophævedes
de strenge restriktioner igen.
Carlsberg
Bryggeriernes Pilsner blev i perioden med den strenge regulering
solgt med den viste røde halsetiket placeret på Brystetiketten
med teksten: Normal Farve og Smag. Højeste tilladte Styrke.
Læg
mærke til Carlsbergs karakteristiske C nederst på etiketten.
Det blev kun brugt på Pilsneretiketterne i ganske få
år!
|