1 Du er her // Sjove historier / Danske helte / Den taprelandsoldat
 
Ca 1890 Lager Øl fra Fæstningsbryggeriet Fredericia   Den tapre landsoldat sloges sammen med frivillige i krigen, hvor hertugdømmernes indflydelse og stilling i forhold til Kongeriget Danmark og Tyskland stod på spil.

Hjulpet af Preussen gik hertugen af Augustenborg gik helt op i Nørrejylland i 1848. Men Rusland sendte en note til Tyskerne; de så skævt til tyskernes tilstedeværelse i Danmark og dermed til en forrykkelse af magtbalancen i Østersøen. Noten tvang tyskerne tilbage og efter en våbenhvile blev der dannet en demilitariseret zone med fællesregering i hertugdømmerne. I februar 1849 ophævede Danmark våbenhvilen, og danskerne vandt slaget ved Fredericia 6. juli 1849. Krigen fortsatte dog i perioden efter.

Den tapre landsoldat har selvfølgelig også haft sin egen øletiket som selvfølgelig kom fra det lokale bryggeri, Fæstningsbryggeriet, i Fredericia.

Begivenheden har i øvrigt sat sig mange spor. De frivillige borgersønners kamp sammen med den tapre landsoldat forberedte ikke blot den almindelige værnepligt som vi stadig har i dag, men satte også gang i et egentligt demokratisk skred som ikke lod sig standse.

 
 
copyright © 2001 by Netetiket, Øletiketter og bryggerihistorie søges, mail til mig på flemming@netetiket.dk