1 Du er her // Sjove historier / Danske helte / Carlsen
 
1952 Carlsen Beer med autograf  

I januar 1952 var skibet Flying Enterprice ved at synke, men holdt sig flydende i lang tid. Kaptajnen, danske Kurt Carlsen reddede sine besætningsmedlemmer, men fastholdt modigt ikke at forlade sit skib så længe det endnu stod til at redde. Skibet fik slagside og hele verden fulgte dramaet via. nyhedsudsendelser sendt fra de hjælpende skibe. Først i sidste øjeblik forlod Carlsen skibet.

Da dramaet var overstået gik Carlsens rute til Falmouth og videre til London, hvor der blev afholdt en festbanket i den danske klub. Her blev serveret Carlsen Beer fra Ceres, hvilket naturligvis var en succes.

Det var en gammel fin Ceres lagerøl som brygger Vagn Klæbel i al hast havde aftappet, fået trykt etiketter til og fået fløjet med SAS til London.

Tak for i aften, derunder Kurt Carlsens autograf

Tilfældigvis var direktør Holger Lauridsen fra Esbjerg med til banketten, og han rev en etiket af for at få Kurt Carlsens autograf. Den fik han på bagsiden af etiketten. Senere overlod han den til salgschefen for Ceres i Esbjerg, hvis enke senere overlod den til mig.

 
 
copyright © 2001 by Netetiket, Øletiketter og bryggerihistorie søges, mail til mig på flemming@netetiket.dk