1 Du er her // Sjove historier / Aftappere / Expres1
 
ca 1900 Ceres lager øl aftappet af Expres  

Ølforretningen Expres blev grundlagt i Århus i 1885 af Jens Skou. Hans ølforretning solgte øl fra det store bayerskølbryggeri i byen: Ceres. Omkring århundredeskiftet var hans ølforretning den største aftapper og forhandler af Ceres øl i Jylland. Mange af de mindre bryggerier i omegnen efterlignede Expres-etiketterne for at "låne" lidt af forretningens renome.

I tiden før århundredeskiftet bryggede de andre bryggerier i Århus bare hvidtøl, men en del århusborgere mente at kunne tage konkurrencen op med Ceres og dannede "De forenede bryggerier i Aarhus". Man samlede Veilby Bryggeri, Sjællandsgades Bryggeri, Nørrebro Bryggeri og Bryggeriet Godthåb i det nye selskab og bestemte at bygge et nyt bryggeri i Aarhus: Bryggeriet Trøjborg.

Bryggeriet blev færdigt i i år 1900 og da brygningen begyndte blev de fire hvidtølsbryggerier blev nedlagt. Men konkurrencen med Ceres blev endda meget hård - ølkrigen i Aarhus er konkurrencen senere blevet kaldt.

I januar 1903 gik Bryggeriet Trøjborg i likvidation og man søgte efter købere til bryggeriet; men det var helt umuligt. Trøjborg fandt på noget andet - det lykkedes at overtale Jens Skou til at forhandle Trøjborg øl.

 
 
copyright © 2001 by Netetiket, Øletiketter og bryggerihistorie søges, mail til mig på flemming@netetiket.dk